fbpx

F.A.Q.

Hoe weet ik of jij de juiste weddingplanner bent voor mij?

Voor je beslist om samen te werken met mij, vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dit gesprek vertellen jij en je toekomstige meer over jullie en wat voor trouwfeest jullie voor ogen hebben. Natuurlijk vertel ik met alle plezier meer over mezelf en wat ik voor jullie kan betekenen als weddingplanner. Alle vragen die je hebt over mij, mijn werkwijze of andere wedding gerelateerde vragen, kunnen dan ook gesteld worden.

Is een weddingplanner iets voor mij?

Herken je jezelf hierin? Je weet niet hoe te beginnen met het plannen van je trouwfeest of hebt er geen tijd en/of energie voor. Je vreest dat je op je trouwdag niet ten volle gaat kunnen genieten. Je wil je trouwvoorbereidingen kunnen treffen stress free, want je verdrinkt in de overload aan Pinterest-inspiratie. Dan is een weddingplanner definetly iets voor jou! Hoe jij de samenwerking wil invullen is volledig aan jou. Misschien heb je helemaal geen idee wat je wil/zoekt en kan ik jou hierbij helpen. Ofwel weet je perfect wat je wil en wil je graag mee zoeken en plannen. Dat is ook prima voor mij, want het is JOUW trouwfeest!

Hoeveel huwelijken heb je al gepland?

In 2018 ben ik officieel gestart als weddingplanner in bijberoep. Sindsdien heb ik 11 trouwfeesten begeleid als wedding coordinator, 7 ervan heb ik ook mee gepland van A tot Z. In 2022 staan er 8 huwelijken op de planning, allemaal koppels die kozen voor de Weddingplanning van A tot Z of de Wedding styling formule. Omdat ik dit enkel in bijberoep doe en mijn klanten alle aandacht wil geven die ze verdienen, beperk ik het aantal huwelijken dat ik per jaar aanneem. Je kan mijn beschikbaarheden terugvinden onderaan de pagina van mijn diensten.

Werk je met vaste leveranciers?

Neen, voor de eenvoudige reden dat elk koppel uniek is en een andere smaak heeft. Elke fotograaf/ florist/ grafisch ontwerper/… heeft zijn/haar eigen stijl. Voor het ene koppel past die stijl bij wat ze zoeken, maar voor een ander koppel misschien helemaal niet. Ik start dus steeds van nul als ik leveranciers begin te zoeken. Uiteraard mogen jij en je verloofde ook voorstellen doen hierin. Hebben jullie een bepaalde fotograaf in gedachten die jullie graag willen voor de Big Day? Geen probleem, ik neem voor jullie contact met hem/haar op.

Als ik jou boek, mag ik dan niets meer zelf plannen/doen voor het trouwfeest?

Tuurlijk wel! Als bruid/bruidegom in spe mag je nog altijd zelf een locatie, fotograaf, … zoeken of voorstellen. Ik contacteer deze dan voor jou en handel alles verder af, zodat jij op beide oren kan slapen. Jij bepaalt zelf hoe je onze samenwerking wil invullen.

Werk je alleen of heb je een team?

Sinds dit jaar, 2022, maakt mijn man, Nicola (op de foto hier links), deel uit van het RAW-team. Hij ondersteunt mij op de trouwdag zelf en assisteert mij als wedding coordinator. Zo hebben jij en je geliefde niet 1, maar 2 personen waarop jullie kunnen rekenen om jullie dag in goede banen te leiden. De overige taken zoals het plannen, zoeken van leveranciers, draaiboek opstellen, … neem ik nog steeds voor mijn rekening.

Is er een back-up voorzien in een noodgeval?

Het kan altijd gebeuren dat ik ziek word, een ongeval heb of dat ik door privé omstandigheden (bv. overlijden in de familie) niet aanwezig kan zijn op het trouwfeest van mijn klanten. Afhankelijk van de situatie, springt mijn man in voor mij of vraag ik een collega – weddingplanner om in te springen. Dit staat ook vermeld in het contract dat ik voor al mijn klanten opmaak.

Hoeveel kost een weddingplanner?

De prijs van mijn wedding formules is zeker geen geheim. Deze kan je terugvinden op mijn website (op de pagina van elke formule) en in mijn brochure. Zo weet je op voorhand hoeveel onze samenwerking zou kosten en kunnen we ons tijdens het kennismakingsgesprek focussen op het belangrijkste: jij en je toekomstige en jullie grote dag.

Ik heb het budget niet voor een weddingplanner. Hoe kan ik toch beroep doen op jou?

Je kan steeds een adviesgespek (= wedding talk) boeken waarbij je al je vragen en problemen met mij kan bespreken. Nadien bezorg ik je een to do-lijst met alle taken die jullie nog in orde moeten brengen voor jullie Big Day.

Voor welke regio’s kunnen we jou inschakelen?

Ik woon in Leuven, maar voor huwelijken kan je mij over gans België inschakelen. Of misschien trouw je buiten ons Belgenlandje? No problem, destination weddings doe ik ook 😉

door Anders Noren.

Omhoog ↑