Hoe start je jouw zoektocht naar de ideale trouwlocatie?

Trouwdatum: check! Volgende stap: waar gaat jouw droomdag doorgaan? Een romantisch prinsessenkasteel is misschien wat te cliché voor jou. Je bent op zoek naar een locatie met ballen aan het lijf! Een locatie waar je gasten maanden later nog over praten. Waar je kan genieten van het lekkere eten in een gezellige omgeving. En waar je natuurlijk ook je booty kan shaken tot de zon opkomt.

De Felix Food Klub in Antwerpen is een op en toplocatie. Genieten van een stralende, blauwe hemel en toch je ceremonie binnenshuis houden? Het kan; in de Lichtstraat. Nadien een glaasje bubbels met zicht op het MAS? Check!

Je gastenlijst

Ook al draait de dag om jou en je toekomstige, toch moet je starten met je gasten voordat je je zoektocht kan starten. Wie ga je uitnodigen? En hoeveel genodigden zijn er aanwezig per dagdeel (zoals receptie, diner, avondfeest)? Een locatie waar slechts 100 man kan zitten als je 150 personen op je gastenlijst hebt staan voor het diner, is een no go uiteraard.

Ons Belgenlandje

In welke regio wil je trouwen? Waar woont het merendeel van je gasten? Moet er een mogelijkheid zijn voor je gasten om te overnachten of is het voldoende als ze er met de wagen geraken? Allemaal vragen die je je moet stellen.

Een gouden tip: neem zeker een kijkje op de website van Salino. Ze bieden een mooi overzicht van Belgische locaties aan: een authentieke, industriële loods, of in het groen gelegen, of misschien wil je liever in een gezellige, oude schuur trouwen?

Spring even binnen

Foto’s zijn niet voldoende om je locatie uit te kiezen. Houd dus zeker volgende zaken in je achterhoofd als je een bezoek brengt:

  • Check dat er voldoende parking, vestiaire, toiletten aawezig zijn naargelang het aantal gasten.
  • Misschien is er een leuke B&B of hoteltje in de buurt waar je de ochtend nadien nog kan nagenieten aan de ontbijttafel samen met je getuigen?
  • Kan alles binnen doorgaan bij regen? Zo niet, is een tent zeker een optie. Zie je een tent niet zitten? The venue hunt continues.
  • Zijn er leuke fotoplekjes op de locatie of in de buurt? Vraag eens na bij je fotograaf of weddingplanner.
  • Heb je een tante of grootouder die minder mobiel is of in een rolstoel zit? Check dan of de locatie rolstoeltoegankelijk is. Een lift of oprijplaten zijn dan zeker geen overbodige luxe.

Love at first sight is zeker mogelijk, ook met een feestzaal. Ik weet nog toen ik voor het eerst het Kasteel van Hoen (in Geetbets) binnen wandelde voor mijn eigen huwelijk. Ik was meteen verkocht bij het zien van deze prachtige, gerestaureerde tiendschuur. Overal houten balken met hun warme en authentieke gloed. De oh zo gezellige orangerie met zicht op de romantische binnenkoer. Mijn hart smelt als ik er terug aan denk.

Droomlocatie gevonden? Boeken maar!

Als je een trouwlocatie boekt, zet dan alle afspraken (datum, overeengekomen prijs, vergunningen, …) op papier. Zo kan jij op beide oren slapen.

Heb jij hulp nodig bij het vinden van jouw ideale trouwlocatie? Een weddingplanner kan jou hier zeker bij helpen. In een kennismakingsgesprek leg ik met alle plezier uit wat ik juist als weddingplanner doe en hoe ik jou kan helpen.