Downloads

Scroll door onze handige checklists en andere downloads. Schrijf je in via het formulier en download deze onmisbare tools voor jullie huwelijk.

be prepared for your wedding.

Jouw weddingplanning checklist

Wil jij graag je trouwfeest helemaal zelf plannen van A tot Z, maar weet je niet hoe hieraan te beginnen? Dan is mijn checklist dé tool voor jou!

Hierin vindt je een overzicht per maand welke huwelijksleveranciers je moet boeken (locatie, fotograaf, dj, …), wanneer je best je trouwkleed/kostuum/ringen gaat zoeken, … Zo kan jij volop genieten van je voorbereidingen zonder je zorgen te hoeven maken of je iets over het hoofd hebt gezien.

Hoe je wedding budget opstellen?

Je Big Day beginnen organiseren ZONDER dat je je budget hebt vastgelegd is een van de meest voorkomende fouten bij het plannen van een bruiloft. Het is cruciaal dat je een realistisch budget opstelt voor je start met het plannen. Weet dat als je dat niet doet, de kans groot is dat je verliefd wordt op een prachtige trouwjurk of geweldige locatie die achteraf gezien te prijzig is. Wees dus realistisch en houd je aan je budget. Het zal je heel wat stress besparen tijdens het plannen.

Voor velen is het moeilijk om een budget op te maken, omdat je geen idee hebt hoeveel zaken zoals een huwelijksfotograaf of trouwjurk kosten. Daarom heb ik een handige budgetplanner opgesteld, waarin ik per categorie (fotograaf, bloemen, muziek, …) de gemiddelde kostprijs geef. Let wel, het zijn gemiddelde prijzen, de prijs is steeds afhankelijk van verschillende factoren. Bv. voor bloemen hangt dit af van de hoeveelheid, welke soort je wil, … Je kan gemakkelijk je budget opvolgen in deze planner, ook hoeveel je al betaald hebt en nog moet betalen. Download nu jouw bugetplanner hieronder.

Welke vragen moet je stellen bij een locatiebezoek?

Verloofd? Proficiat! Je staat ongetwijfeld te trappelen om op zoek te gaan naar DE ideale trouwlocatie voor jullie Big Day. Hoe je in 3 stappen jouw droomlocatie vindt, lees je hier.

Wanneer je een bezoek brengt aan een trouwlocatie, zijn er een aantal zaken waar je best op let. Maar welke? Ik heb een handig overzicht gemaakt met belangrijke vragen die je kan stellen tijdens je locatiebezoek. Bijvoorbeeld:

  • Hoe lang is de zaal beschikbaar? Enkel op jullie trouwdag zelf, of meerdere dagen? Denk hierbij aan de op- en afbouw van alle aankleding en decoratie.
  • Wat zijn de annulatievoorwaarden en afspraken bij verplaatsing van datum?
  • Is er een einduur?
  • Is er een back-up plan voor in geval van slecht weer? (Bv. als de ceremonie buiten doorgaat)

Wil je de andere vragen ook hebben? Je kan ze hieronder downloaden.

Raw Authentic

De checklist voor je wedding emergency kit

Als weddingplanner probeer ik steeds voorzien te zijn op alle mogelijke problemen die zich kunnen voor doen op een trouwdag. Pijnlijke voeten of een blaar? Compeed to the rescue! Is de zon een grote aanwezige op je dag, maar heb je geen zonnecrème voorzien? No worries! In mijn Weddingplanning van A tot Z en Wedding coordination formule zit deze kit standaard bij in de prijs inbegrepen. Zo hoef jij je van niets aan te trekken op de dag zelf.

Doe je geen beroep op een weddingplanner of wedding coördinator, maar wil je toch graag je eigen emergency kit voorzien? Dan deel ik met plezier mijn checklist met jou. Geef je kit aan iemand van je bruidssuite die de hele dag bij jou is. Je (schoon)mama, zus, getuige, … Dan hoef jij er niet mee rond te lopen en is er toch iemand in je buurt die je meteen kan helpen.

Download via onderstaande knop de checklist.