Jacques Antwerp

Antwerpen

Dit historisch pand, dat oorspronkelijk het Jacob Jordaenshuis heet, was vroeger van de bekende schilder Jacob (a.k.a. Jacques) Jordaens. Deze locatie heeft verschillende ruimtes ter beschikking, waaronder een gezellig binnenplein – ideaal voor een receptie, enkele prachtige binnenruimtes waar je je ceremonie kan houden en/of het diner, en twee gewelfde kelders waar je tot in de vroege uurtjes kan feesten.

Jacques is casco te huren, m.a.w. je huurt de locatie, maar meubilair en decoratie moet je zelf nog voorzien. Je kan het dus helemaal inrichten naar je eigen stijl. Waarom schakel je geen weddingstylist in om dit te regelen? Hello, nice to meet you. πŸ˜‰ Ook qua catering ben je volledig vrij om te kiezen. What’s not to love?

Wil je graag meer info over deze locatie?

Meer info

Lux - Velvet

Gent

Op een zonnige zaterdag bezocht ik twee vree wijze feestlocaties in Gent: Lux en Velvet. Stuk voor stuk pareltjes, maar elk met hun eigen karakter.

Aan de Dampoort bevindt zich Lux, een vroegere textielfabriek in een modern jasje. Bij het binnenkomen spot je meteen de prachtige, authentieke houten trap die je naar de grote zaal leidt. Deze is maar liefst 340 vierkante meter groot en dus perfect om je diner en dansfeest te houden. Meubilair en decoratie moet je zelf nog voorzien en ben je dus helemaal vrij in om te kiezen. Of je kan een weddingstylist inschakelen om deze locatie aan te kleden. Well, hello there. πŸ˜‰

Een verdieping hoger is er een kleinere zaal met een geweldig knap plafond met witte houten balken, waar je een ceremonie voor een 100tal personen kan houden.

Wanneer je Velvet (vlakbij de Capitole) binnen stapt, voel je meteen de New York roaring 20’s vibe. Het interieur met velvet meubilair en de open keuken zijn gewoonweg stunning. De gelijkvloerse verdieping van het gebouw bestaat uit twee delen. Vooraan een trendy cocktailbar en de zaal achteraan, waar het restaurant zich bevindt, was ooit een taxibedrijf. Beide ruimtes zijn te huur. Zoek je een locatie voor een exclusief feest in beperkte kring? Dan ben je hier op de juiste plaats.

Voor meer info over 1 van deze zalen kan je contact opnemen via onderstaande button.

Meer info

Side note: Deze foto’s zijn afkomstig van internet.
Styling op de foto’s is niet door RAW gedaan.

De Filatuur

Aalst

Tijdens mijn zoektocht naar authentieke, industriΓ«le trouwlocaties bracht ik een bezoekje aan deze prachtlocatie. De Filatuur, gelegen in het centrum van Aalst, is een vroegere naaigarenfabriek (Filature et Filteries RΓ©unies). De locatie wordt casco verhuurd voor o.a. trouwfeesten en kan je helemaal aankleden naar jouw stijl. Je bent helemaal vrij met wie je samenwerkt voor catering, meubilair, decoratie, …

De locatie bestaat uit 2 zalen: de witte en zwarte zaal. De witte zaal is ideaal voor een receptie of ceremonie. Bij goed weer kan je natuurlijk ook buiten de receptie/ceremonie houden. De zwarte zaal is dan weer perfect voor het diner en avondfeest.

Ben je op zoek naar een industriΓ«le locatie waar je volledig je eigen ding kan doen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Weet je niet waar te beginnen bij het organiseren van je industrial wedding? Als weddingplanner en -stylist help ik jou om betrouwbare huwelijksleveranciers te vinden.

Wil je graag meer info over deze locatie?

Meer info