Jacques Antwerp

Antwerpen

Dit historisch pand, dat oorspronkelijk het Jacob Jordaenshuis heet, was vroeger van de bekende schilder Jacob (a.k.a. Jacques) Jordaens. Deze locatie heeft verschillende ruimtes ter beschikking, waaronder een gezellig binnenplein – ideaal voor een receptie, enkele prachtige binnenruimtes waar je je ceremonie kan houden en/of het diner, en twee gewelfde kelders waar je tot in de vroege uurtjes kan feesten.

Jacques is casco te huren, m.a.w. je huurt de locatie, maar meubilair en decoratie moet je zelf nog voorzien. Je kan het dus helemaal inrichten naar je eigen smaak. Of waarom schakel je geen weddingstylist in om dit te regelen? Hello, nice to meet you. Ook qua catering ben je volledig vrij om te kiezen. What’s not to love?

Wil je graag meer info over deze locatie?

Meer info

Het Loket

Nijlen

Side note: Foto’s zijn afkomstig van internet.
Styling op de foto’s is niet door RAW Weddings gedaan.

Dit historisch stationsgebouw in het centrum van Nijlen dateert van 1938; de loketten sloten in 2015. Inge en Nick, de eigenaars van Het Loket, kochten het gebouw in 2018 en hebben het gerestaureerd tot een leuke co-working, event- en vergaderlocatie. De authentieke elementen zoals o.a. de balken en vloeren zijn behouden. Het oude loketraam werd in een nieuw jasje gestoken en staat te pronken in de feestzaal. Een toffe combinatie met het nieuwe, moderne interieur.

De kleine, maar gezellige tuin is perfect om een receptie te houden. In de mezzanine kan je bijvoorbeeld een ceremonie houden of je receptie (back-up plan bij slecht weer). Voor je diner en avondfeest kan je terecht in de zaal op het gelijkvloers. In het weekend kan je gebruik maken van de co-working ruimtes om vb. enkele spullen op te bergen, of als je misschien van outfit wil veranderen.

Qua catering kan je kiezen uit een zevental cateraars. Of je nu een BBQ-formule of een meergangendiner aan tafel kiest, voor elk wat wils. Zij zorgen niet alleen voor lekker eten, maar ook voor de aankleding van de zaal (indien je dit wenst). Waarom geen weddingstylist inschakelen om je ganse dag te stylen van A tot Z?

Wil je graag meer info over deze locatie?

Meer info

Lux - Velvet

Gent

Op een zonnige zaterdag sprak ik af met Gigi, de supervriendelijke mede-zaakvoerster van twee vree wijze feestlocaties in Gent: Lux en Velvet. Stuk voor stuk pareltjes, maar elk met hun eigen karakter.

Aan de Dampoort bevindt zich Lux, een vroegere textielfabriek in een modern jasje. Bij het binnenkomen spot je meteen de prachtige, authentieke houten trap die je naar de grote zaal leidt. Deze is maar liefst 340 vierkante meter groot en dus perfect om je diner en dansfeest te houden. Meubilair en decoratie, behalve loungezetels, moet je zelf nog voorzien en ben je dus helemaal vrij in om te kiezen. Of schakel een weddingstylist in om dit te regelen. Well, hello there. Een verdieping hoger is er een kleinere zaal met een geweldig knap plafond met witte houten balken, waar je een ceremonie voor een 100tal personen kan houden.

Side note: Foto’s zijn afkomstig van internet.
Styling op de foto’s is niet door RAW Weddings gedaan.

Velvet is een beschermd pand vlakbij de Capitole. Wanneer je er binnen stapt, voel je meteen de New York roaring 20’s vibe. Het interieur met velvet meubilair en de open keuken zijn gewoonweg stunning. De gelijkvloerse verdieping van het gebouw bestaat uit twee delen. De bar vooraan wordt een trendy cocktailbar en zal in de zomer openen. De zaal achteraan, waar het restaurant zich bevindt, was ooit een taxibedrijf. Beide ruimtes zijn te huur. Zoek je een locatie voor een exclusief feest in beperkte kring? Dan ben je hier op de juiste plaats.

Voor meer info over 1 van deze zalen kan je contact opnemen via onderstaande button.

Meer info

Hangar 43

Dendermonde

Side note: Foto’s zijn afkomstig van internet.
Styling op de foto’s is niet door RAW Weddings gedaan.

Tijdens mijn locatiebezoek aan deze toffe industriële locatie, deed Dieter, de zaakvoerder, met alle plezier de geschiedenis van Hangar 43 uit de doeken voor mij.

Het gebouw maakte vroeger deel uit van een groter fabrieksterrein. Oorspronkelijk werden er allerlei plantaardige oliën verwerkt tot margarine. In het midden van de 20e eeuw werd overgeschakeld naar de verwerking van zuivelproducten. Vanaf toen stond het terrein bekend als de OLA ijsfabriek. Heel wat wereldberoemde ijsjes werden er vroeger ontwikkeld of geproduceerd (zoals Magnum of Cornetto).

De lokale productie sloot volledig af in 1999. Een groot deel van de oude fabrieksgebouwen werd met de grond gelijk gemaakt. Maar gelukkig bleven enkele prachtige gebouwen gespaard zoals deze.

Deze locatie is casco te huren per weekend (van vrijdag tot maandag). Maar de zaakvoerder biedt ook een ruim assortiment aan meubilair aan dat je kan huren. Hangar 43 beschikt ook over een eigen B&B: Casa Cava, met 9 kamers. Als je 1 of meerdere kamers hier boekt, kan je beroep doen op hun shuttledienst van en naar de zaal. Ideaal voor jou en je bruidssuite om te overnachten nadat je tot in de vroege uurtjes gefeest hebt.

Interesse?

Meer info

De Filatuur

Aalst

Tijdens mijn zoektocht naar authentieke, industriële trouwlocaties bracht ik een bezoekje aan dit pareltje. Charlotte, de supersympathieke zaakvoerster, gaf mij met alle plezier een rondleiding. De Filatuur, gelegen in het centrum van Aalst, is een vroegere naaigarenfabriek (FFR Filature et Filteries Réunies). De locatie wordt casco verhuurd voor o.a. trouwfeesten en kan je helemaal aankleden naar jouw wens. Je bent helemaal vrij met wie je samenwerkt voor catering, huur van meubilair, decoratie, … Enkel voor licht en geluid dien je beroep te doen op Soundfield.

De locatie bestaat uit 2 zalen: de witte en zwarte zaal. De witte zaal (240 vierkante meter) is ideaal voor een receptie of ceremonie. Bij goed weer kan je natuurlijk ook buiten de receptie/ceremonie houden. De zwarte zaal (inclusief mezzanine, 315 vierkant meter) is dan weer perfect voor het diner en avondfeest. Hier is een gordijn voorzien aan de inkom; zo blijft de setting van je feest nog een verrassing voor je gasten.

De Filatuur ligt vlakbij de E40 en op wandelafstand van het trein- en busstation. Er is een gratis parking voor 150 auto’s. Is dit niet voldoende? No worries, er is extra parkeergelegenheid op wandelafstand.

Ben je op zoek naar een industriële locatie waar je volledig je eigen ding kan doen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Weet je niet waar te beginnen bij het organiseren van je industrial wedding? Als weddingplanner en -stylist help ik jou om de juiste huwelijksleveranciers te vinden.

Wil je graag meer info over deze locatie?

Meer info