De taken van een weddingplanner en weddingstylist

Ben jij verloofd en vraag jij je af: ‘Zouden we nu een weddingplanner of een weddingstylist inschakelen of niet?’. Misschien is het jou niet helemaal duidelijk wat een weddingplanner / weddingstylist nu juist doet? Of vindt je het te duur? Ik leg het met alle plezier uit en hoe ik hierin te werk ga.

Wat doet een weddingplanner?

Het is iemand die …

… helpt bij het organiseren van je trouwfeest

… mee je trouwbudget opvolgt

… zoekt naar de trouwleveranciers die bij jou passen

… offertes opvraagt en vergelijkt

… zorgt dat je feest tot in de puntjes aangekleed is

… communiceert met de leveranciers en zaal over de planning en styling

… je trouwdag in goede banen leidt zodat jullie volop kunnen genieten

Wanneer doe je beroep op een weddingplanner?

Misschien heb je een hele drukke job en heb je weinig/geen tijd waardoor je huwelijksplanning niet van de grond geraakt? Of heb je geen flauw idee waar je moet beginnen met het plannen? Wil je volledig relaxed kunnen genieten van je trouwdag? Enter the weddingplanner. Hij/zij is het ideale klankbord dat met je meedenkt, je helpt bij het doorhakken van knopen, zorgt voor een styling die helemaal jouw persoonlijkheid weergeeft en de coördinatie van je trouwdag op zich neemt.

Wat doet een weddingstylist?

Als weddingstylist …

… maak ik een persoonlijk mood board voor jou op, zodat we op dezelfde golflengte zitten qua stijl die je voor ogen hebt

… ga ik op zoek naar de juiste stylingleveranciers (zoals een grafisch ontwerper, florist, …) en stylingmaterialen

… volg ik je stylingbudget mee op

… kleed ik je trouwlocatie tot in de puntjes aan op je trouwdag

… neem ik ook de afbouw van de aankleding voor mijn rekening.

 

Wat ik NIET doe als weddingstylist:

– de juiste huwelijksleveranciers zoeken – lees: leveranciers die niets met de styling te maken hebben – (fotograaf, catering, dj, …)

– je trouwbudget mee opvolgen voor zaken die niets met styling te maken hebben

– zorgen voor een vlot verloop van de dag

Wanneer doe je beroep op een weddingstylist?

Je hebt een bepaalde wedding styling of huwelijksthema voor ogen en droomt van een prachtig gestylede trouwlocatie. Je wil graag een persoonlijk, authentiek trouwfeest dat helemaal JULLIE ademt. Je wil niet stressen over de zoektocht naar de juiste stylingleveranciers. Dan is een wedding stylist zeker iets voor jou!

Hoe ga ik te werk?

Of je nu interesse hebt in mijn weddingplanning of -styling formule, het begint allemaal met een kennismakingsgesprek. Hierbij leer ik niet alleen jullie graag persoonlijk kennen, maar ook jullie verhaal en stijl als koppel en zien we meteen of er een goede klik is. Natuurlijk bespreken we ook hoe jullie trouwfeest eruit moet zien en wat jullie van een weddingplanner of weddingstylist verwachten Nadien bezorg ik jullie een offerte op maat. Als jullie beslissen om met mij in zee te gaan, maak ik een contract op en kan ik voor jullie aan de slag gaan.

Een weddingplanner kost heel wat geld

True, maar je moet het zien als een investering. Je betaalt niet enkel voor de tijd die een weddingplanner aan je trouwfeest spendeert (gemiddeld 70 à 90u). Maar je betaalt ook voor de ervaring en kennis van een weddingplanner, deze heb je niet natuurlijk als je een huwelijk voor het eerst plant. En last but not least, je betaalt voor stress free trouwvoorbereidingen en trouwfeest. En dat is toch gewoon onbetaalbaar?

Trouw jij in 2024 of 2025 en zoek jij nog een weddingplanner of weddingstylist? Wacht dan zeker niet te lang om je kennismakingsgesprek in te plannen.