Hoe je huwelijksaanzoek stressvrij plannen?

Huwelijksaanzoek

Van november tot en met Valentijn gebeuren de meeste huwelijksaanzoeken. Daarom wil ik het in deze blogpost hebben over hoe je stress free je huwelijksaanzoek plant, zodat je er een speciaal en memorabel moment van maakt.

Stap 1: koop een verlovingsring en bewaar deze op een veilige plaats

Dat klinkt misschien gemakkelijk, maar toch is het niet zo’n evidente opdracht. Het moet een ring zijn die zij/hij graag ziet, maar ook één die past. Ben je niet zeker welke ring je moet kopen? Neem dan wat foto’s van ringen die zij/hij dagelijks draagt. Twijfel je over de ringmaat? Probeer dan een ring van haar/hem mee te nemen naar de juwelier. Let wel, het moet een ring zijn die zij/hij rond de ringvinger draagt. Geen paniek als dit niet gaat, je kan de verlovingsring nadien nog laten aanpassen in grootte. TIP: check zeker met de juwelier of dit mogelijk is.

Heb je dé perfecte verlovingsring gevonden (en gekocht)? Bewaar deze op een veilige plaats waar zij/hij niet gauw zal kijken. Desnoods kan je aan een vriend of familie vragen om de ring bij hen thuis te bewaren.

Stap 2: maak het persoonlijk

Denk na over hoe je partner ten huwelijk wil gevraagd worden. Houd zij/hij van een romantische setting, gezellig onder jullie tweetjes of wil zij/hij graag verrast worden met familie erbij? Wat haar/zijn voorkeur ook is, doe je aanzoek op een plek die een speciale betekenis heeft voor jullie. Bijvoorbeeld waar jullie voor het eerst gekust hebben, of waar jullie je eerste date hadden. Je kan bv. je woonkamer romantisch aankleden met kaarsen, bloemen, een glaasje bubbels en wat lekkere hapjes.

Stap 3: schrijf je gedachten op

Denk tevoren eens na over wat je haar/hem wil zeggen tijdens het aanzoek. Voor je op je knie gaat en de grote vraag stelt, wil je haar/hem toch graag zeggen wat je voor haar/hem voelt? Schrijf dit op, zodat je een houvast hebt op de moment zelf (zeker niet gewoon aflezen).

Stap 4: een leugentje om bestwil

Je steekt veel tijd en moeite om je partner te verrassen met een aanzoek. Het laatste wat je wil, is dat zij/hij te weten komt wat je van plan bent. Verzin dus een leugentje om bestwil en betrek misschien haar/zijn ouders en/of vrienden. Zo kunnen zij erin mee gaan en eventuele vermoedens uit haar/zijn hoofd praten. 😉

Stap 5: schakel een professional in

Misschien heb je graag een aandenken van je aanzoek? Boek dan een fotograaf die alles vastlegt. Als je liever geen geld hieraan wil spenderen, kan je ook een vriend of familielid vragen om enkele foto’s te trekken of alles te filmen.

Wil je graag iets speciaals van je aanzoek maken, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Waarom schakel je geen weddingplanner in? Ik kan jou helpen bij het organiseren van je aanzoek. Wil je graag meer weten? Plan hier je kennismakingsgesprek in.