Eco-friendly styled wedding shoot

In maart 2019 organiseerde ik samen met Samie Photography en Miro Photography een eco-friendly styled wedding shoot in Golfclub Witbos. We zijn heel blij met het resultaat, wat zonder dit topteam niet mogelijk was.

Featured on Salino

Fotograaf: Miro Photography en Studio Mari
Styling & coordination: ikzelf
Florist: Into the Wild Bloemen
Haar & Make-up: Level Up 4 You
Stationery: Letters and Styling
Trouwjurk: Proud Marie
Kostuum: Tailored by C
Juwelen: Atelier Rozemarijn
Taart: Kzb Bakery
Rentals: Femat & Liberty Vintage
Modellen: Britt Van Kessel en Granit Nici

Ecologisch én trendy

De dames vonden het belangrijk om aan te tonen dat je ook op een milieubewuste manier kan trouwen. Maar dat is niet alles. Ze wilden ook laten zien dat zo’n duurzaam huwelijk niet alleen mooi, maar ook modern kan zijn. Als je denkt aan ecologisch trouwen, denk je niet meteen aan een modern en kleurrijk huwelijk. En dat beeld willen we met onze shoot veranderen. Zo werd er beroep gedaan op ecologische producten en leveranciers die ook mee zijn met de trends om een prachtig huwelijk te kunnen plannen.

De styling zelf

Voor de shoot heeft RAW Weddings gezorgd dat er rekening werd gehouden met heel wat huwelijkstrends. Hierdoor past de shoot ook in het trouwplaatje van 2019. Ecologisch kan er ook modern uitzien. Dat doen we niet alleen door ecologische leveranciers in te zetten, maar ook door de kleur te gebruiken dat gekozen is als pantone kleur van 2019, namelijk ‘koraal’.

Zoals eerder vermeld, reikten we voornamelijk uit naar ecologische leveranciers. Om maar een voorbeeld te geven, de bruidsjurk, die werd gebruikt tijdens de shoot, is een tweedehandse jurk die volledig is herwerkt tot een nieuwe jurk door Proud Marie. Het kostuum werd verzorgd door Tailored By C, al haar fabrikanten zijn iso gecertificeerd waarbij men kijkt dat de dieren goed worden behandeld, maar ook de natuur. Atelier Rozemarijn maakt gebruik van oud goud en duurzame edele materialen voor haar juwelen te vervaardigen. De taart van KZB Bakkery bevat enkel veganistische producten. En als dat niet genoeg is, gebruikt make-up artist Level Up 4 You voornamelijk vegan make-up.

Fris, fleurig én ecologisch

Volgens floriste Elke, van Into The Wild Bloemen, denken mensen vaak dat er bij een duurzaam feest, geen bloemen horen omdat dit zo een vervuilende sector is. Maar als je gebruik maakt van een duurzame florist, dan is er eigenlijk geen probleem. Een duurzame florist maakt enkel gebruik van lokale, seizoensgebonden bloemen, liefst biologisch, maar aanvullend ook bloemen met een label zoals FFP (Fair Flowers and Plants) of MPS-A (Milieu Programma Sierteelt). Deze bloemen worden wel in kasten gekweekt, maar er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen of pesticides. Elke benadrukt dat er geen rozen uit Afrika worden gebruikt, maar enkel heerlijke tulpen recht van het West-Vlaamse veld. Daarnaast is het ook niet onbelangrijk om te weten dat Elke geen gebruik maakt van steekschuim (Oasis), omdat het niet afbreekbaar is.