The beginning

Mijn allereerste blog, spannend! Ik moet eerlijk bekennen dat ik lang getwijfeld heb waarover ik ging schrijven. Er zijn zoveel ervaringen en tips die ik met jullie wil delen, maar het is onmogelijk om dat allemaal in 1 blogpost te steken.

Dus begin ik maar bij het begin: een kort woordje over waarom ik met Raw Authentic Weddings gestart ben. Ik ben altijd al iemand geweest met een voorliefde voor organiseren, checklists en plannen – soms maanden op voorhand tot grote ergernis van mijn man.

Ons eigen huwelijk plannen was dan ook iets waar ik ongelofelijk van genoten heb – wat helemaal niet betekent dat ik de ganse tijd zen was tijdens de voorbereidingen.

Na onze huwelijksreis bleef het kriebelen om opnieuw een huwelijk te plannen. De stap om weddingplanner te worden was voor mij dan ook niet zo vreemd.

And the rest is history, as they say.

First look

Als wedding planner zijnde, beschouw ik het als een groot pluspunt dat ik zelf getrouwd ben, omdat ik al in de schoenen heb gestaan van mijn klanten. Ik weet hoe ze zich voelen en heb op dezelfde emotionele rollercoaster gezeten als zij nu zitten. Stressmomenten afgewisseld met tranen van geluk en blijdschap.

Maar geen paniek! Het geweldige kriebels-in-mijn-buik-gevoel wanneer je elkaar voor de eerste keer ziet op de huwelijksdag zorgt ervoor dat die stress smelt als sneeuw in de zon.

Dus geef ik je mijn eerste tip: denk zeker na over waar en wanneer de first look doorgaat en vergeet vooral niet te genieten van het moment.

Ceremoniemeester

Wij hadden op ons huwelijk ook een ceremoniemeester; een van de beste beslissingen die we gemaakt hadden!

De meeste onder jullie denken misschien dat ik dit zeg omdat ik zelf ceremoniemeester ben, maar niets is minder waar. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden hoe gemakkelijk het is om iemand te hebben op onze huwelijksdag die alles voor ons in het oog hield en klaar stond voor ons de ganse dag lang.

Dus tip nummer 2: een ceremoniemeester is geen overbodige luxe en is zeker de investering waard.

wedding preparation

Een goed gevoel

Ik zal ineens tip nummer 3 op tafel gooien: het is heel belangrijk als bruidspaar dat je een klik hebt met je leveranciers.

Klinkt misschien vreemd of voor sommigen juist heel logisch, maar ik ben van mening dat er een goed gevoel/klik moet zijn met iemand die je inhuurt voor je speciale dag.

Dat kan gaan van de zaal tot de fotograaf, DJ, florist, … En natuurlijk is dit van essentieel belang bij een weddingplanner, de persoon die je toevertrouwt om jullie belangrijke dag te organiseren en coördineren.

Ziezo, dat was het voor mijn eerste blogpost. Houd zeker Instagram of Facebook in de gaten voor aankondigingen van nieuwe posts. Feedback of voorstellen waarover ik zou moeten schrijven zijn altijd welkom!