7 tips voor je gaat bruidsjurk-shoppen

Gaan shoppen voor je bruidsjurk is één van de leukste zaken op je huwelijks-to-do-lijstje. Maar voor je je zoektocht naar de bruidsjurk van je dromen start, zijn er enkele dingen die je moet weten. Ik zet de belangrijkste op een rijtje:

1. Houd je shopping squad beperkt

Door corona is het aantal personen dat je mag meenemen naar de bruidswinkel beperkt. Trust me, it’s a good thing! Zowel je moeder, schoonmoeder, zus, en je vriendinnen meenemen is geen goed idee. Te veel uiteenlopende meningen kunnen alleen maar voor stress zorgen. Beperk je daarom tot de personen die jou en jouw smaak door en door kennen.

2. Houd rekening met extra kosten

Het budget voor je complete bridal look is niet alleen voor je trouwjurk. Denk ook aan lingerie, accessoires zoals schoenen, een sluier en juwelen. En vergeet zeker niet de retouches die moeten gebeuren aan je jurk. Houd deze extra kosten dus in het achterhoofd.

3. Vergeet je lingerie en schoenen niet

Heb je je bruidslingerie en -schoenen gekocht? Neem ze zeker mee naar je pasafspraak. Zo heb je meteen een idee van hoe het totaalplaatje eruit zou zien. Combineer de afspraak van je proef voor haar en make-up met je pasmoment, om dezelfde reden.

4. Doe inspiratie op

Kijk op voorhand welke bruidsjurken je mooi vindt. Ben je into lace? Wil je een zeemeermin-model? De opties zijn eindeloos. Neem gerust foto’s mee naar je afspraak. Zo weet de verkoopster meteen wat je zoekt en kan ze jou beter helpen bij je zoektocht.

5. Laat je niet ontmoedigen

Vind je bij de eerste bruidswinkel die je bezoekt DE jurk niet? Geen reden tot paniek! In ons land alleen al worden er honderden bruidslabels verkocht. Laat je dus zeker niet ontmoedigen als je niet meteen the dress vindt. Er is meer dan keuze genoeg!

6. Kijk naar je figuur

Je gewicht kan constant schommelen, en zeker tijdens stressvolle periodes zoals een huwelijk plannen. Laat je gewicht dus geen doorslaggevende factor zijn tijdens je zoektocht naar een trouwjurk. Concentreer je liever jouw figuur en dus op jurken die flatterend zijn voor jouw figuur en je supermegageweldig doen voelen.

7. Maak een afspraak

Je kan natuurlijk gewoon een bruidswinkel binnen stappen, maar een afspraak maken is nog steeds aangeraden. Zo ben je zeker dat de verkoopster tijd heeft om jou verder te helpen. Opteer (als je kan) voor een afspraak op een weekdag, aangezien zaterdagen de drukste dagen zijn voor een bridal shop.