Do’s en Don’ts voor toekomstige bruidsparen

DO: Geniet

Eén van de meest voorkomende uitspraken van bruidsparen na hun trouwdag is: “de dag vliegt voorbij”. Dit kan ik jammer genoeg alleen maar beamen. Mijn advies aan jullie is dan ook om te genieten van elk moment van de dag en vooral van elkaar. Leg jezelf zeker geen te strakke dagplanning op. De burgerlijke trouw hoeft niet per se op dezelfde dag als de ceremonie door te gaan. Bouw wat relax-momentjes in en neem jullie tijd, zodat jullie (en de gasten natuurlijk ook) ten volle kunnen genieten.

Als bruid in spe droom je van het moment van je grote intrede, je straalt in je prachtige bruidsjurk, haar en make-up tiptop in orde, alle ogen op jou gericht. Het zou toch jammer zijn dat dat moment op 1, 2, 3 voorbij is? Wandel dus rustig naar je toekomstige toe, zodat je er ook optimaal van kan genieten.

DO: Eerlijk zijn en durf nee zeggen

Dit is in mijn ogen geen Do, maar een grote MUST! Ben je van mening dat die trouwjurk je niet flatteert of dat die bruidsmake-up helemaal jouw stijl niet is? Wees dan eerlijk en vertel de verko(o)p(st)er/MUA/… wat je juist zoekt. Hij/zij heeft niet liever dat hun klanten 100% tevreden de deur uit wandelen.

Neem zeker jullie tijd om na te denken bij het uitkiezen van huwelijksleveranciers. Laat je niet opjagen of intimideren door verkooppraatjes waardoor je beslissingen neemt waar je achteraf misschien spijt van krijgt. Durf dus nee te zeggen tegen leveranciers waar je niet 100% achter staat of geen goed gevoel bij hebt.

DO: Voorzie een plan B

Ik hoef jullie niet te vertellen wat een regenachtig landje België is. Daarom is het van groot belang dat jullie een plan B hebben voor het geval een regenbui de kop zou opsteken. Gaat de receptie of ceremonie buiten door? Is er voldoende ruimte op de trouwlocatie om deze binnen laten door te gaan? Of kan er een tent geplaatst worden? Houd hier zeker rekening mee bij het zoeken van een geschikte zaal.

DON’T: Je laten gek maken

Ik lees op Facebook te vaak berichten van bruidjes in spe over hoe gek ze worden van familie of vrienden die hun “eisen” stellen voor het trouwfeest of het toekomstige bruidspaar overstelpen met goedbedoeld “advies”. Dit brengt natuurlijk heel wat stress met zich mee; wat enorm jammer is, want de voorbereidingen voor jullie huwelijk zou juist een leuke tijd moeten zijn.

Ik kan het dus niet vaak genoeg herhalen: het is JULLIE dag! Enkel jullie bepalen hoe jullie deze bijzondere dag willen vieren. Nee, zelfs de weddingplanner heeft hier geen inspraak in. Blijf dus vooral jezelf en doe niets waar je je niet goed bij voelt, omdat het zogezegd zo “hoort”, “in” is of “traditie” is.

DON’T: In paniek slagen

Blijf rustig en relaxed op jullie huwelijksdag, ook als niet alles 100% verloopt zoals gepland of verwacht. Het belangrijkste waar de dag om draait, is jullie liefde voor elkaar die gevierd wordt. Heeft iemand zich niet aan de dresscode gehouden, of misschien staat de DJ in de file? De ceremoniemeester of weddingplanner kan bekijken of er nog iets te regelen valt, en zo niet, let it go!!! Tenslotte is het de sfeer die jullie dag maakt en die onthouden wordt door de gasten.