Hoe genieten van je trouwdag bij subtropische temperaturen

Oh nee, regen op je trouwdag, je grootste nachtmerrie! Elk bruidspaar droomt van een zonnige en kurkdroge trouwdag. Maar wanneer het kwik boven 30 graden stijgt, is dat helemaal geen lachertje. Wil je optimaal genieten van je trouwfeest op een zomerse dag? Lees dan zeker deze tips en tricks.

Je outfit voor op een zomers trouwfeest? Less is more!

Trouw je in een zomermaand? Houd dit zeker in het achterhoofd tijdens de aankoop van je kleding. Een driedelig kostuum met een das of strikje is wat veel van het goede voor de bruidegom op een gloeiend hete dag.

Ben jij de bruid? Denk aan platte schoenen of sandalen. Je voeten zwellen gegarandeerd op tijdens zo’n warme dag. Neem een extra kleedje mee voor ’s avonds. Je hoeft het niet per se aan te doen, maar als je begint te smelten in je trouwjurk, heb je toch nog de optie om je om te kleden naar iets frisser.

Een stralende bruid

Vraag aan je haarstyliste en make-up artiest wat de beste optie is voor jou bij zo’n warme temperaturen. Een leuk opgestoken kapsel waarbij je nek vrij is, is zeker een goede keuze. Neem zeker wat extra (waterproof) make-up en blotting paper mee, zo voorkom je een glimmend gezicht.

De gasten

Voorzie voor jouw gasten bijvoorbeeld waaiers of parasols, verfrissingdoekjes en flesjes zonnebrandcrème. Wie al dat handigs tot bij je gasten brengt? Daarvoor reken je op je weddingplanner of ceremoniemeester natuurlijk. Je gasten zullen je dankbaar alle geluk van de wereld toewuiven!

Zorg ervoor dat er voldoende gekoelde (non-alcoholische) dranken aanwezig zijn voor jouw gasten en dit best vanaf hun aankomst op de locatie. Een leuke (en lekkere) manier om af te koelen: ijsjes eten!

Ongenodigde gasten

Het laatste dat je op je trouwdag wilt, is vervelende wespen of muggen aantrekken. Zet wat flesjes neer met insectwerende spray. Jouw gasten (vooral de dames met blote benen) zullen je dankbaar zijn. Citronella kaarsen aansteken kan ook zeker helpen.

Je bruidsboeket

Laat je ceremoniemeester of weddingplanner een vaasje regelen met voldoende water in voor je bruidsboeket in te plaatsen. Corsages kunnen best tot het laatste moment op een koele plek bewaard worden voordat je ze opspelt.

Say cheese!

Je fotoshoot laten doorgaan rond het middaguur is niet alleen heel erg warm op een zomerse dag, maar het licht is dan ook minder flatterend. Je plant dit best in de vroege ochtend of late middag. Een andere oplossing is om je shoot op te delen in twee: het eerste deel in de ochtend en het tweede later op de middag of ‘s avonds.