Hoe je gastenlijst opstellen in 4 stappen

Uiteraard is je huwelijk een dag die je het liefst viert met de mensen die je nauw aan het hart liggen. Maar toch is het voor veel koppeltjes niet zo evident om een gastenlijst op te stellen. Hoe begin je er nu aan?

Stap 1 – de eerste versie

First things first: zowel jij als je hubey/wifey to be maken elk apart een lijst (best in Excel) waarop je iedereen zet die je zou willen uitnodigen. Dan bedoel ik ook iedereen, m.a.w. houd even geen rekening met je budget of wat dan ook. Zet er telkens bij of je hem/haar voor de ganse dag zou uitnodigen of enkel voor de ceremonie/receptie/avondfeest/… Dan verdeel je deze lijst in verschillende categorieën zoals familie, vrienden, collega’s, …

Maak ook een lijst van mensen die je zeker niet wil uitnodigen. Leg daarna jullie lijsten samen. De personen die beide lijsten voorkomen, kun je al zeker afvinken.

TIP: werk met kleuren, dat maakt het overzichtelijker.

Stap 2 – schrappen

Toegegeven deze stap is niet zo gemakkelijk, maar is wel noodzakelijk. Het is perfect mogelijk dat je niet iedereen van je lijst uit stap 1 kan uitnodigen, omdat dit gewoonweg niet binnen je trouwlocatie en/of budget past.

Daarom moet je bij het schrappen wel rekening houden met volgende zaken:
voor hoeveel gasten is er plaats op jullie trouwlocatie? wat is jullie trouwbudget?

Vergeet niet dat de prijs voor een daggast enorm verschilt met die van een avondgast.

Misschien zijn er gasten waarover jullie twijfelen? Overloop samen de ganse lijst en plak bij elke naam een ja/nee/twijfel label.

Stap 3 – de twijfelgevallen

In deze stap moet je beslissen over de namen met een twijfel-label. Deze vragen kunnen je helpen om de knoop door te hakken:

  • wat en hoe is je band met hem/haar?
  • heb je regelmatig contact of hebben jullie elkaar al jaren niet meer gezien?
  • voel je je verplicht om hem/haar uit te nodigen? Vergeet niet, het is jullie dag

Stap 4 – all done!

Overloop je lijst nog eens en ga na of je niemand over het hoofd gezien hebt. Check? Voilà, jullie gastenlijst is klaar.

Heb jij hulp nodig bij het plannen en/of stylen van je trouwfeest? Boek dan hier je kennismakingsgesprek en dan leg ik je met alle plezier uit welke meerwaard ik voor jou als weddingplanner en weddingstylist kan zijn.