De meest voorkomende fouten bij het plannen van je bruiloft

Je wil dat je trouwvoorbereidingen zorgeloos verlopen, dus deze fouten wil je zeker vermijden! Want je eigen bruiloft van A tot Z plannen is nu eenmaal niet gemakkelijk. Er zijn veel zaken waar je aan moet denken en het is niet abnormaal dat je iets over het hoofd ziet. Ik heb voor jou de meest voorkomende fouten op een rijtje gezet en hoe je ze kan voorkomen.

1. Iets plannen voor je je budget hebt vastgelegd

Ik val hiermee in herhaling, maar ik kan dit niet genoeg benadrukken. Je trouw beginnen plannen voor je een budget hebt opgesteld is vragen om problemen. Waarom vraag je? Als je dat niet doet, is de kans groot dat je een trouwjurk koopt of locatie boekt die achteraf gezien te prijzig is. Stel dus eerst je budget op. Het zal je heel wat stress besparen tijdens het plannen.

Weet je niet hoe te beginnen aan je trouwbudget? Download dan mijn gratis wedding budget planner hier. Hierin geef ik per categorie (fotograaf, bloemen, muziek, …) de gemiddelde kostprijs mee. Let wel, het zijn gemiddelde prijzen, de prijs is steeds afhankelijk van verschillende factoren. Bv. voor bloemen hangt dit af van de hoeveelheid, welke soort je wil, … Je kan je budget gemakkelijk opvolgen in deze planner, hoeveel je al betaald hebt en nog moet betalen.

2. Geen rekening houden met het weer

In ons kleine Belgenlandje weet je nooit wanneer het gaat regenen. Zelfs een datum prikken in het midden van de zomer is geen garantie op mooi weer. Dus als je een outdoor wedding plant, of het nu in een tuin, bos of op het strand is, voorzie dan een grote tent, want je wil je trouwfeest niet in het water zien vallen.

Houd ook zeker rekening met tropische temperaturen en dat je verkoeling voor je gasten voorziet. In deze blogpost geef ik enkele tips en tricks hoe je toch van je trouwfeest kan genieten bij snikhete temperaturen.

3. De aankoop van je jurk als eerste van je to do-lijstje afvinken

Ik ben van mening dat je trouwjurk kopen één van de leukste dingen is op het wedding to do-lijstje. Ik snap dus he-le-maal als je staat te popelen om dit meteen te gaan doen zodra je verloofd bent. Je kan beter eerst je budget opstellen en JA zeggen tegen je locatie, alvorens je yes tegen de dress zegt.

4. De proef voor je bruidsmake-up en kapsel overslagen

Wil je je haar op je trouwdag in een vlecht of toch liever los? Ga je voor opvallende oogschaduw en rode lippen of houd je het liever naturel? Je trouwkapsel en make-up op voorhand testen, is dan ook van groot belang. Het laatste dat je wil, is dat je je op je trouwdag je kapsel of make-up afschuwelijk vindt. Voorzie genoeg tijd om je klaar te maken op de Big Day. Twee uur is zeker geen overbodige luxe.

5. Te veel stressen

Jup, je trouwdag is nu eenmaal een enorm belangrijke gebeurtenis in je leven. Maar je wil zeker geen zenuwinzinking nabij zijn op je grote dag. Probeer daarom niet alles dwangmatig te controleren, maar stel de zaken die het belangrijkst zijn voor jou voorop (of dat nu het eten, muziek of styling is) en vertrouw op je weddingplanner of hulp van familie en vrienden. Dus let it gooooo!

6. Te relaxed zijn tijdens het plannen

Je wil allesbehalve een bridezilla zijn, dus stel je je heel relaxed op. Super! Tot je bijvoorbeeld een week voor je trouwfeest nog geen bruidsboeket hebt uitgekozen. Een beetje stress (maar dus niet te veel) in de aanloop van je bruiloft kan dus zeker geen kwaad.

7. Je leveranciers geen eten geven

Sommige koppels vergeten hun leveranciers te vermelden op hun lijst voor de catering. Denk hierbij aan je fotograaf, videograaf, weddingplanner of ceremoniemeester die de ganse dag aanwezig zijn. Voorzie ook wat drank en/of hapjes voor de muzikanten/DJ en je ceremoniespreker.

Of wat ik ook soms zie gebeuren, is dat koppels zichzelf vergeten mee te tellen in het aantal gasten of zichzelf vergeten op het tafel-plan te zetten.

8. Geen rekening houden met onvoorziene kosten

Of het nu om de vermaakkosten van je trouwkleding gaat, de droogkuis, de enveloppes en postzegels, … houd steeds rekening met onvoorziene kosten. Reken hiervoor 7 à 10% van je totaal-budget. Zo komen jullie niet voor verassingen te staan.

Wil je stressvrij zijn op je trouwdag en tijdens je trouwvoorbereidingen? Zeker zijn dat je niets over het hoofd ziet? Doe dan beroep op een weddingplanner. Wil je graag meer weten? Neem dan zeker contact met ons op.