De meest voorkomende fouten bij het plannen van je bruiloft

Het plannen van je eigen trouwfeest is niet altijd een makkie. Er zijn veel zaken waar je aan moet denken en het is niet abnormaal dat je iets over het hoofd ziet. Ik heb voor jou de meest voorkomende fouten op een rijtje gezet en hoe je ze kan voorkomen.

1. Iets plannen voor je je budget hebt vastgelegd

Het is cruciaal dat je een realistisch budget opstelt voor je sart met het plannen van je bruiloft. Als je dat niet doet, is de kans groot dat je verliefd wordt op een trouwjurk of locatie die achteraf gezien te prijzig is. Wees dus realistisch en houd je aan je budget. Het zal je heel wat stress besparen tijdens het plannen.

2. Geen rekening houden met het weer

In ons kleine Belgenlandje weet je nooit wanneer het gaat regenen. Zelfs een datum prikken in het midden van de zomer is geen garantie op mooi weer. Dus als je een outdoor wedding plant, of het nu in een tuin, strand of bos is, voorzie dan een grote tent, want niemand ziet z’n trouwfeest graag (letterlijk) in het water vallen.

3. De aankoop van je jurk als eerst van je to-dolijstje afvinken

Ik ben van mening dat je trouwjurk kopen één van de leukste dingen is op het wedding to-dolijstje. Ik snap dus he-le-maal als je staat te popelen om dit meteen te gaan doen zodra je verloofd bent. Je kan beter eerst JA zeggen tegen de locatie en het thema van je trouwdag, alvorens je yes tegen de dress zegt.

4. De proef voor je bruidsmake-up en kapsel overslagen

Wil je je haar op de grote dag in een vlecht of toch liever los? Ga je voor opvallende oogschaduw en rode lippen of houd je het liever naturel? Je make-up en kapsel op je bruiloft op voorhand testen, is cruciaal. Het laatste dat je wil, is dat je je op je trouwdag je kapsel of make-up afschuvelijk vindt. Voorzie ook genoeg tijd om je klaar te maken op de Big Day. Twee uur is zeker geen overdaad.

5. Te veel stressen

Jup, je trouwdag is nu eenmaal een big deal. Maar niemand wil een zenuwinzinking nabij zijn op haar grote dag, toch? Probeer daarom niet alles dwangmatig te controleren, maar stel de zaken die het belangrijkst zijn voor jou voorop (of dat nu het eten, muziek of styling is) en vertrouw op je weddingplanner of hulp van familie en vrienden. Dus let it gooooo!

6. Te chill zijn tijdens het plannen

Je wil niet de geschiedenis ingaan als de bridezilla from hell, dus stel je je heel chill en casual op. Top! Tot je een week voor het huwelijk nog geen boeket hebt uitgekozen bijvoorbeeld. Een beetje stress in de aanloop van je bruiloft kan dus zeker geen kwaad.

7. Je leveranciers geen eten geven

Sommige koppels vergeten hun leveranciers te vermelden op hun lijst voor de catering. Denk hierbij aan je fotograaf, videograaf, weddingplanner of ceremoniemeester die de ganse dag aanwezig zijn. Voorzie ook wat drank en/of hapjes voor de muzikanten/DJ en je ceremoniespreker.

8. Geen rekening houden met onvoorziene kosten

Of het nu om je trouwkledij gaat, de bloemen, … houd steeds rekening met onvoorziene kosten.

Wil je stressvrij zijn op je trouwdag en tijdens je verloving? Zeker zijn dat je niets over het hoofd ziet? Doe dan beroep op een weddingplanner. Voor meer info en prijzen neem gerust een kijkje hier.