Je weddingplanner kiezen met deze 4 stappen

Je bent verloofd en wil graag een weddingplanner, fotograaf, MUA, grafisch ontwerper,… boeken. Maar wie moet je nu kiezen? Geen gemakkelijke keuze. Maar wel een hele belangrijke, want het gaat om één van de belangrijkste dagen in je leven. Met deze 4 stappen kan jij je weddingplanner en andere huwelijksleveranciers kiezen.

Stap 1 – Begin op tijd

Start op tijd met je zoektocht naar huwelijksleveranciers. Zo ben je zeker dat je favo fotograaf, MUA,… nog vrij is. Reken minstens een jaar op voorhand dat je hieraan begint.

Stap 2 – Bepaal wat, hoe en hoeveel

Voor je op zoek gaat naar een huwelijksleverancier, moet je eerst volgende zaken bepalen:

  • Welke formule of dienst zoek je en heb je nodig? Bv. voor een weddingplanner: wil je je hele trouwfeest uit handen geven of heb je enkel hulp nodig voor de styling en/of de coördinatie?
  • Hoe moeten jij en je trouwfeest eruit zien? Met andere woorden welke stijl spreekt je aan?
  • Hoeveel budget wil je spenderen?

Deze koppels kozen voor RAW voor de planning en styling van hun trouwfeest:

Stap 3 – Portfolio en kennismakingsgesprek

Je hebt een bepaalde stijl voor ogen voor je trouwfeest en je bridal look. Een weddingplanner, fotograaf, MUA,… kiezen die het best bij deze stijl past, is van groot belang. Maar hoe weet je of jullie een match zijn qua stijl? Bekijk zeker zijn of haar website en portfolio; deze foto’s geven je al een goed beeld.

Is de stijl een perfect match? Plan dan een kennismakingsgesprek in. Waarom vraag je? Tijdens zo’n gesprek kan je niet alleen je verwachtingen bespreken, maar kom je ook meer te weten over de werkwijze van de huwelijksleverancier en merk je ook snel of er een klik is. Voor een goede samenwerking is een goede klik essentieel.

Stap 4 – Decision time!

Je hebt het portfolio bekeken en het kennismakingsgesprek is achter de rug. Je had een goede klik met jouw favo weddingplanner, grafisch ontwerper, videograaf,… en hij of zij is nog beschikbaar op jouw trouwdatum? Boek hem of haar dan meteen!

Wil je graag met Raw Authentic Weddings samenwerken als weddingplanner of -stylist? Plan dan zeker je kennismakingsgesprek in.