10 dingen die elke bride-to-be een week voor de bruiloft zou moeten doen

Na maanden af te tellen, is het eindelijk zover! Binnen een week zeggen jij en je partner ‘I do’ tegen elkaar. Het merendeel van de voorbereidingen is achter de rug, maar tijdens die week zijn er nog heel wat zaken die je zou moeten doen. Wat staat er zoal op je to do-lijstje in die laatste week? Lees dan zeker verder.

1. Je schoenen inlopen

Klinkt misschien voor de hand liggend, maar er zijn toch veel bruidjes in spe die dit vergeten. Hoogstwaarschijnlijk zijn je trouwschoenen gloednieuw en je weet wel hoe dat gaat met nieuwe schoenen. In het begin knellen ze wat en zitten ze nog niet helemaal comfy. En houd toch zeker in het achterhoofd dat je ze de ganse dag zal dragen. Een uur of twee per dag ze inlopen kan dit probleem zeker van de baan helpen.

2. Laatste check met je weddingplanner / wedding coördinator

Heb je een weddingplanner of wedding coordinator (a.k.a. ceremoniemeester)? Spreek dan met hem / haar nog af om de laatste details en eventuele last minute wijzigingen nog te bespreken.

3. Het definitief aantal gasten

Bezorg het definitief aantal gasten aan je trouwlocatie en cateraar. Zo weten zij hoeveel tafels, stoelen en eten er moet voorzien worden. Zijn er nog gasten die hun aanwezigheid nog niet bevestigd hebben? Neem dan zo snel mogelijk contact met hen op.

4. Huwelijksreis preps

Vertrek je kort na je trouwdag op huwelijksreis? Pak dan alvast zeker je valies in. Een zorg minder aan je hoofd op je trouwdag of de dag nadien. Maak eventueel een in te pakken lijstje, zodat je niets vergeet mee te nemen.

5. Draaiboek doorsturen

Als je een weddingplanner of wedding coordinator hebt, maakt hij/zij het draaiboek op en bezorgt dit aan je huwelijksleveranciers. Wat een draaiboek juist is? Het is een gedetailleerde dagplanning met daarin de contactgegevens van alle leveranciers, wie waar moet zijn op welk tijdstip en wat hij/zij moet doen. Zo weet je fotograaf, cateraar, MUA, … wat er van hem/haar verwacht wordt op de dag zelf.

6. Decoratie klaarzetten

Afhankelijk van je locatie, kan je de dag voordien al je decoratie klaarzetten op je trouwlocatie. Zo niet, vraag dit aan je wedding coordinator of vrienden/familie om dit de dag zelf in orde te brengen. Denk hierbij aan je welkomstbord, seating chart, bedankjes, enveloppendoos, gastenboek, … Of je kan een wedding stylist inschakelen die je hier helemaal van ontlast.

7. Voorzie een emergency kit

Als weddingplanner voorzie ik steeds een emergency kit voor mijn klanten. Wat zit hier o.a. in? Pleisters, een mini-naaikit, rietjes, deo, … Wil je deze liever zelf maken? Kijk dan zeker naar mijn checklist.

8. Weerbericht bekijken

Houd de weersvoorspellingen in het oog. Voorspellen ze regen? Schakel dan over naar je back-up plan in geval van slecht weer (bv. receptie binnen i.p.v. buiten).

9. Breng samen tijd door

Zorg dat je genoeg tijd kan samen brengen met je hubby / wifey to be. Het hele doel van een trouwfeest is jullie liefde voor elkaar. Plan een leuke date night in; ga lekker uit eten of maak er een gezellig filmavondje van.

10. Boek een manicure

Zeker geen must, maar mooie nagels zijn altijd wel een leuke touch als je je trouwring wil showen aan familie en vrienden.